Avanza är mest känd som en internetmäklare där du kan handla värdepapper men på senare år efter att Avanza blev en bank har de också börjat erbjuda lån och sparande.

Hos Avanza kan du samla många former av investeringar och sparande varför det kan vara skönt att även hantera dina sparkonton där.

Avanza har något som kallas Sparkonto+ och där kommer du åt sparkonton både från Avanza själva samt deras partners i form av andra banker.

Till höger ser du ett exempel på hur det ser ut på Avanzas hemsida där du enkelt kan välja olika leverantörer av sparkonton.

Fördelen är att du kan överskåda ditt sparande hos olika banker och kreditmarknadsbolag på ett ställe men nackdelen är att du får lite lägre ränta än om du går direkt till varje sparkontoleverantör.

En annan fördel är att du enkelt kan föra över pengar mellan dessa olika leverantörer och dina värdepappersdepåer hos Avanza. Du kanske har lite likvid över från någon försäljning av värdepapper och som du inte vet ännu vart du ska placera. I det fallet kan du direkt sätta in det på ett av sparkontona och sedan ta ut det när du vet vilken aktie du vill köpa.

Bindningstid Ränta
0 - 24 mån3,70 - 4,10%
Kapitaliseringsintervall Årsvis
Bindningstid Ränta Summa
Ingen3,70%Ingen begränsning
3 mån3,80%Ingen begränsning
6 mån3,90%Ingen begränsning
12 mån4,10%Ingen begränsning
24 mån4,00%Ingen begränsning
SLANTAR 2024 ©. Cookie inställningar